T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / DALAMAN - Adile İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Her Yaşta Her Yerde Okuyorum (Sümeyra Cömert)

PROJE HAKKINDA:

Bilgi çağında yaşıyoruz. Başarının en önemli kaynağı bilgidir. Bilgiye ulaşmanın en etkili yolu kitap okumaktır. Kitapsız yaşamak kör, sağır dilsiz yaşamaktır. Bu felsefeden yola çıkarak öğrencilerimize düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı, okuduklarını yorumlayabilmelerini ve topluma bunları yansıtmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz teknolojiyi kullanarak hem farklı düşünme becerileri ve teknolojiyi kullanma becerilerini geliştirecek hem de iletişim becerilerini geliştirecekleri bir projedir.

 

HEDEFLERİMİZ:
1.Öğrencilerimize düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.
2. Öğrencilerde gözlem yapma, yorumlama ve analiz becerisini geliştirmek.
3. Öğrencilerin sosyal, duyusal ve zihinsel özelliklerini geliştirmek.
4. 21. Yy. becerilerini –sorumluluk, saygı, kendini ifade etmek gibi becerileri kazandırmayı amaçlar.
5.Medya okur yazarlığı ve web 2.0 araçları kullanma becerisi kazandırmak.
6.Okullar arası iletişim kurarak hem iletişim becerisini kazandırmak hem de etkileşimi sağlamak
7. Farklı okullarla ortaklık yaparak işbirliği yapmayı amaçlar.
8.Demokratik katılımı sağlamak.
9.Öğrencilerimizi farklı aktivitelerle düşünmeye ve keşfetmeye yöneltmek.
10. Kitap okumanın boş zaman doldurma etkinliği olmadığın kavratmak.
11. Toplum içinde kitap okuyarak rol-model olmak.
12.Öğrencilerimize farklı yaş gurupları ile kitap okumalarını ve farklı mekanlarda kitap okumalarını sağlamak. Böylece her yaşta birlikte kitap okunabileceğini ve farklı mekanlarda kitap okumayı deneyimlemek.

ÇALIŞMA SÜRECI

4 aylık bir proje olup her ay bir kitap okumayı hedefleyen ve kitap ile ilgili çeşitli aktivitelerin yapılacağı bir projedir. Hem okul içinde hem de okul dışında etkinlikleri kapsar. Öğrencilerden bir gurup oluşturulur.Kasım ayında başlar ve Mart ayında sona erer.Ortak okullar eşleştirilerek her ay ortak çalışmalar yapılır.Her etkinlikte web 2.0 araçların kullanılması ve işbirliği amaçlanır.Başlangıç olarak proje bilgilendirilmesi ve görev dağılımının yapılması, tanışma webinarı,öğrenci seçimleri, veli bilgilendirme toplantısı ve veli izinlerinin alınması, web 2.0 araçları ile logo ve afiş hazırlama ve okul tanıtımının yapılması planlanır. Her ay okullarda web 2.0 araçları kullanılarak poster hazırlama pano oluşturma ve çeşitli ürünlerin çıkarılacağı etkinliklerin yapılması amaçlanır.Belli aralıklarla webinarların yapılması ve çeşitli yarışmaların düzenleneceği de planlanmıştır.Son ayda ise çeşitli etkinlikler yapılıp kapanış ve ürün sergileme etkinlikleri yapılacaktır.

 

BEKLENEN SONUÇLAR:
Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırarak bilgiye ulaşmalarının yolunu açmak. Yorum yeteneği kazandırmak amacıyla bakış açılarını genişletmek ve bu çalışmayı kelebek etkisiyle toplumun her kesimine yaymak.teknolojiyi yaşamlarının her anında kullanan bireyler ortaya çıkarmak.21. yy becerilerini öğrencilerimize kazandırmış olmak. Demokrasi, iletişim ve işbirliği ile çalışma özelliklerini benimsetmek.

 

https://twinspace.etwinning.net/99338/home

https://live.etwinning.net/projects/project/205729


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2020 - Güncelleme: 22.12.2023 08:57 - Görüntülenme: 346
  Beğen | 0  kişi beğendi