T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / DALAMAN - Adile İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi ve Yapısı

 

Okulumuz Mermerci Ailesi tarafından yapılarak 1989 yılında Adile İhsan Mermerci Ortaokulu olarak eğitime açılmıştır. 8 yıllık kesintisiz eğitim öğretim nedeniyle Ortaokul+ İlkokul olarak eğitim vermiştir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi nedeniyle okulumuz Adile İhsan Mermerci Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak eğitime başlamıştır.

 

Okulumuz 8380 m.2 alana kurulmuştur.1 bina 2 kattan oluşmaktadır. Okulumuzda 17 derslik, 4 atölye, 1 kütüphane, 350 kişilik toplantı salonu,1 öğretmenler odası,1 arşiv odası, 1 rehberlik servis odası,1 öğrenci kantini, 1 yemekhane ve 1 hizmetli odası bulunmaktadır. Okulumuzda 1 müdür, 3 Müdür Yardımcısı, 25 Öğretmen, 2 usta öğretici,  1 memur, 1 sayman,  1 kadrolu 1 TYP'den  hizmetli vardır.

 

Okulumuzun fiziki yapısının yetersizliğinden dolayı bize yönelen öğrenci talebini karşılayabilmek için mevcut atölye, bilgisayar ve fen laboratuvarlarımızı dersliklerle dönüştürmek zorunda kalınmıştır.

 

Meslek liseleri alan eğitimlerini atölye ortamlarında gerçekleştirmektedirler. Yeterli atölye eğitimi veremeyen bir meslek lisesinin günün ihtiyaçlarına cevap verebilmek, teknolojik gelişmelere uyum sağlamak, sektöre ara eleman yetiştirmek gibi amaçlarını yerine getirmesi mümkün değildir.

Okulumuzun mevcut alan/dal Atölyeleri şu şekildedir.

 

1 Adet Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Erken Çocukluk Gelişim Atölyesi

1 Adet Grafik Fotoğraf Alanı / Grafik Dalı Bilgisayar Atölyesi

1 Adet Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Dalı Atölyesi

1 Adet Hasta ve  Yaşlı Bakımı Hizmetleri Yaşlı Bakım Alanı Atölyesi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.10.2020 - Güncelleme: 21.04.2022 09:32 - Görüntülenme: 1031
  Beğen | 0  kişi beğendi