https://live.etwinning.net/projects/project/209015
PROJE HAKKINDA:
Toplumumuzun her kesiminin sofrasına giren ve nimet kelimesiyle özdeşleştirilerek kutsal kabul edilen ekmeğin israf edilmesiyle; çiftçinin buğdayı yetiştirirken harcadığı emek, özveri ve çaba hiçe sayılmaktadır. Ayrıca israf edilen her dilim ekmekte dünyadaki aç insanların hakkının bulunduğu da dikkate alınmalıdır. Ekmek israfı nedeniyle ülkemizin yıllık ekonomik kaybı 1,546 milyar TL'dir. Bu rakam, dünya birincisi olduğumuz un ihracatından 2011 yılında elde edilen 1,605 milyar TL gelire eşdeğerdir. Bu proje kapsamında okullarda yemeklerin yanında verilen ekmek israfını önlemek amacıyla öğrencilerimizi bilinçlendirmek, yemekhanelerde ,yemekhanesi olmayan okullarda kantinlerde ekmek kutusu oluşturmak arta kalan ekmekleri hayvanlar için beslenme ortamı oluşturmak böylelikle paylaşma duygusunu öne çıkarmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak.
HEDEFLER
1.İsraf konusunda toplumsal duyarlılık yaratmak,
2.İsrafı, tüketim aşamalarında önlemek,
3.Ekmeğin ihtiyaç kadar alınmasını ve doğru muhafaza edilmesini sağlamak,
4.Bayatlayan ekmeklerin değerlendirilme yöntemleri konusunda okul personelini bilgilendirmek,
5.İsrafın önlenmesiyle ülke ekonomisine katkı sağlamak,
6.Sorumluluk bilinci ve paylaşma duygusunun artması
7.Özde ekmeğin israfına, genelde ise tüm israfa vurgu yapmak amaçlanmaktadır.
ÇALIŞMA SÜRECI
1. PROJE 2 ARALIK 2019 BAŞLAR 17 OCAK 2020 BİTER
2. PROJEYE KATILACAK OKULLARIN EKMEK İSRAFIYLA İLGİLİ AFİŞLER VE BROŞÜRLER HAZIRLAMASI
3. EKMEK TOPLAMA KUTUSU OLUŞTURARAK ARTA KALAN EKMEKLERİ DIŞARIDAKİ HAYVANLAR İÇİN BESLENME ALANLARINA GÖTÜRMEK
4. PROJE SONUNDA FOTOĞRAFLAR YÜKLEMEK
BEKLENEN SONUÇLAR
1. SORUMLULUK BİLİNCİNİN ARTMASI
2. OKULDA YAPILAN PROJEYİ HER YERDE UYGULAMAYA DÖKMESİ
3. ÜLKEYE EKONOMİK KATKI SAĞLAMASI
4. ÖĞRENCİLER ARASINDA PAYLAŞMA DUYGUSUNUN ARTMASI
https://live.etwinning.net/projects/project/209015