Ara

Okulumuz Fizik Öğretmeni Seda Doğu Denizkuşu eSafety Label portalına okulumuzu üye yaptı. Okulumuz  yapılan çalışmalar ile gümüş etiket almaya haz kazandı.

Ara

Okulumuz Fizik Öğretmeni Seda Doğu Denizkuşu eSafety Label eğitimlerine katılarak internet güvenliği konusunda detaylı bilgi sahibi olarak sertifika almaya hak kazandı.

eSAFETY LABEL NEDİR?

2012 yılında başlatılan bir Avrupa Okul Ağı girişimi olan eSafety Label'in amacı, Avrupa okullarına ve genişletilmiş okul ekosistemine aşağıdakileri sağlamaktır:

Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek servisi.

Öğretmenler, okul müdürleri, BİT koordinatörleri ve okul personeli için çevrimiçi bir ortam ve topluluk.

ESafety Topluluğu bu nedenle bu katılımcıların etkileşime girmesi, en iyi uygulamaları paylaşması, tavsiye alması ve zor vakaları ve nasıl çözüldüklerini paylaşmaları için ideal bir alandır.

Kas

Kuruculuğunu okulumuz Fizik Öğretmeni Seda DOĞU DENİZKUŞU ve Şehit Mehmet Sancar İmam Hatip Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Buket CENGİZ UĞUZ ile hazırladı.

14-17 yaş arasındaki gençlerimiz uzaktan eğitim sürecinde ,teknoloji ile iç içe yaşamak zorundayken boş zaman etkinliklerine ne kadar zaman ayırıyor ve bu zamanı ne kadar verimli geçiriyorlar? Proje, gençlerin boş zaman algısını değiştirmek ve bir ilgi alanı seçmeleri konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamak için yazılmıştır.Projemizde;
- Gençlerimizin boş zaman etkinliklerinin ruh ve beden sağlığımız açısından ne kadar önemli olduğunu kavramalarını,
- Boş zamanı verimli geçirmeye engel olan etkinliklerin farkına varmalarını
- Müzik, sanat, spor ve doğa konularında deneyimler yaşamaları ve yaratıcılıklarını geliştirmelerini,
- Öğrencilerimizin araştırma ve inceleme becerilerini geliştirmelerini,
- Boş zaman algısını değiştirerek verimli zaman geçirmeyi öğrenmelerini,
- Grup çalışmalarında etkin rol ve sorumluluk alma becerilerini geliştirmelerini hedeflenmektedir.

Proje yabancı ortakları romanya,hırvatistan,polonyadır.

Ekm

Okulumuzda öğrencilerimiz forma olarak DALAMAN ADİLE İHSAN MERMERCİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ARMALI BEYAZ YAKALI TİŞORT (KIŞIN SWEATSHİRT) , SİYAH ya da FÜME RENGİ PANTALON  ve TOPUKSUZ AYAKKABI kullanmaktadır. Armalarımız okul tarafından temin edilip öğrencilerimize dağıtılmaktadır.

Haz

Farklı yöreler, farklı motifler tek bir üründe buluştu.( Tasarımı okulumuz Grafik Tasarımı ve fotoğrafçılık Bölümü Öğretmeni Duygu Galin' aittir.) Proje ortaklarından gelen tüm motifleri vektörel hale çizerek tek bir üründe birleştirmiş, ortak ürünlerini oluşturmuştur.

Haz

Tarih Kokan Çoraplar projesi Azerbaycan basınında gündem oldu.

Haz

Yöresel motiflerden kültürlere özgü çorap tasarımı fikriyle yola çıkan ve devam eden eTwinning projemiz TARİH KOKAN ÇORAPLAR'ın Web Sitesi ve Blog sayfası açılmıştır.

Okulumuz öğretmenlerinden Grafik ve Fotoğraf Alanı, alan şefi Sümeyra CÖMERT'in rehberliğini yaptığı, 11-D ve 10-D grafik bölümü öğrencilerimizin katılımıyla ortak olunan bir projedir. öğrencilerin estetik bakış açısıyla kendi objektifleriyle belirlenen konu üzerine çektikleri fotoğrafların paylaşımı sağlanmaktadır.. proje için yapılan slaytlar afişler ve logolar we2 araçları aracıyla tasarlanmaktadır.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Seda Doğu Denizkuşu ile görevli 9. sınıf öğrencileri  e-twinning projesi yürütmektedirler. Projenin amacı;Teknolojik gelişmeler sonucu hayatımıza giren telefon, tablet, bilgisayar ve bunların içeriğinde durmadan gelişen ve değişen oyunlar çocukları gerçek hayattan uzaklaştırıp yalnızlaştırmakta ve uyuşturucu etkisi yapmaktadır.Oluşan bu olumsuz etkiyi bir nebze de olsa proje kapsamında yapacakları etkinlikler ile azaltmaya çalışmak olacaktır. Çalışmalarda özveriyle çalışan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz Öğretmenlerinden Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık Bölümü öğretmeni Duygu Galin ve 11 D sınıfı öğretncilerinin katılmış olduğu e-twinning projesi "TARİH KOKAN ÇORAPLAR". Proje kapsamında hazırlanan yeni yıl kartları 11 Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık Bölümünden görevli öğrencileri tarafından  Adobe İllustrator programında tasarlamışlardır. Proje ortaklarından 10 farklı okula içinde Azerbaycandan okullarında bulunduğu yeni yıl kartları gönderildi. Logo ve posteri Öğretmenimiz Duygu Galin tarafından hazırlanmıştır.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı Öğretmeni Sevda ŞEN BEZİRCİ tarafından "EKMEĞİMİ PAYLAŞIYORUM İSRAF ETMİYORUM" e-twinning projesi yürütülmektedir. Projemizde 14 ortak bulunmaktadır ve ulusal bir projedir.

Kas

11.11.219 saat 11:11 de "Geleceğe Nefes Ol" kampanyası kapsamında Adile İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak  111 fıstık çam fidanı dikildi. 30 yıl sonra sonra gölgesinde huzur bulmak yamacında nefes almak için ...

Kas

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "OKULUM BİR(İNCİ) Projesinde okulumuz 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Kantin Alanında birinci olmuştur. Menteşe Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde yapılan ödül töreninde Okul Müdürümüz Nalan Yıldız ödülünü almıştır

Ekm

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü 2018/2019 eğitim öğretim yılında "Eğitimde İyi Örnekler" projesi kapsamında mesleki eğitimde uygulama alanında Muğla 2.liği ödülünü Muğla'da yapılan törenle almıştır.